Звіт щодо МН17 додасть тиску на Росію - німецький політолог

Звіт щодо МН17 додасть тиску на Росію - німецький політолог

Укрінформ
Оприлюднена в середу доповідь у справі про падіння МН-17, на жаль, навряд чи істотно змінить ставлення західних держав до Москви, хоча тиск посилиться.

Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу у ФРН висловив директор Федеральної академії політики безпеки Німеччини Карл-Хайнц Камп.

«Думаю, це трохи підсилить тиск на Росію, хоча основні моменти результатів розслідування були відомі і раніше, так що все було досить зрозуміло», - сказав експерт.

Він нагадав, що ряд інтернет-ресурсів ще раніше зміг довести розміщення "Бука", звідки він прийшов, як виглядав. Проблема, на думку Кампа, в тому, що «в нинішній ситуації це вже не робить скільки-небудь серйозної різниці, адже Росія вирішила для себе ніяк не реагувати на ці речі, а Заходу не з руки засуджувати те, що він вже і так засудив». Водночас експерт висловив серйозні сумніви в тому, що остаточний доказ коли-небудь буде знайдений. Але, на відміну від політиків, для громадськості ця доповідь має велике значення.

Що стосується позиції Німеччини, то вона «дуже чітка» – Берлін постійно підкреслює факт втрати довіри з урахуванням дій Росії не лише в Україні, але і з тим, з чим вона зіткнулися навіть у себе вдома. У цьому контексті співбесідник агентства пригадав «знамениту справу дівчинки Лізи, в якій російський міністр закордонних справ відверто збрехав, насправді, навіть двічі».

Не покращує відносин і те, що Росія робить в Сирії. Все це призвело до того, що «Німеччина достатньо жорстка щодо цих питань і чітко ставиться до питання підтримки санкцій і збереження їх до того часу, поки не будуть створені належні для того передумови».

Камп також звернув увагу на те, як «на подив добре і злагодженого, в єдиному ключі» відреагували і продовжують це робити з усього блоку питань, пов'язаних з Україною починаючи з весни 2014 року, НАТО і ЄС, хоча в ЄС все йде трохи повільніше.

"При цьому обидві структури відреагували дуже сильно, що, зокрема, показали і результати Варшавського саміту НАТО", - зазначив експерт.

Фото: radiopolsha.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-