Більшість громадян країн-членів Альянсу – за вступ України в НАТО

Більшість громадян країн-членів Альянсу – за вступ України в НАТО

Опитування
Укрінформ
Ідею членства України в НАТО підтримують 57% громадян країн-членів Альянсу, тож думка, що у Європі та США не хочуть бачити нашу країну в НАТО, не відповідає дійсності.

Про це на брифінгу в середу заявив дипломат, голова правління ГО "Європейський рух України" Вадим Трюхан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Побутує думка, що європейці і американці не хочуть, щоб Україна стала частиною Євроантлантичної сім'ї народів. Це неправда. Агентство Pew Resourch Center (США, Вашингтон, засноване 2004 р. - Ред.) у червні 2015 року провело опитування серед більшості держав-членів НАТО, і виявилося, що 57% їхніх громадян підтримують цю ідею", - сказав Трюхан.

Він уточнив, що найбільш схильні бачити Україну в НАТО у Канаді, США, Польщі, Іспанії та Великій Британії.

Водночас, за словами Трюхана, тривожними є низькі цифри підтримки ідеї членства України в НАТО у Німеччині, Італії, Бельгії, Франції тощо. На думку експерта,  це означає, що на рівні Європи немає достатньої присутності України в ЗМІ, бракує інформації про об'єктивний стан справ, зокрема про те, як здійснюються реформи в нашій країні і в чому переваги від майбутнього членства України в НАТО.

"У цьому питанні, на мою думку, уряду, експертному середовищу та громадянському суспільству разом з нашими партнерами в державах-членах НАТО треба попрацювати і роз'яснити європейцям, що Україна - це не якийсь бідний родич, не країна-проблема, а країна, яка може принести "додану вартість" для НАТО, для континенту і загалом для європейської системи безпеки", - резюмував Трюхан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-