Саркозі вів таємні переговори з Ле Пеном і мав компромат на Стросс-Кана

Саркозі вів таємні переговори з Ле Пеном і мав компромат на Стросс-Кана

Укрінформ
Екс-президент Франції Ніколя Саркозі, який має намір знову потрапити в Єлисейським палац, у 2007 році, у період між першим і другим туром виборів, вів таємні переговори з фундатором партії французьких націоналістів Національний фронт Жан-Марі Ле Пеном про електоральну підтримку та мав "вбивчий" компромат на кандидата від соціалістів Домініка Стросс-Кана.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, заглянути за лаштунки політичної кухні Саркозі французам дозволить книга його колишнього радника Патріка Бюісона "La cause du peuple" (Народна справа), уривки якої він проанонсував на радіостанції RMC.

"Зателефонуй (Жан Марі) Ле Пену. Спитай в нього, чого він хоче. Чи потрібно, щоб я його прийняв? Якщо потрібно прийняти його зараз, ти знаєш, що я його прийму. Я - не такий, як інші. Я вмію брати на себе відповідальність", - цитує Саркозі його колишній радник.

За словами Бюісона, у період між двома турами президентських виборів навесні 2007 року Саркозі зрозумів, що його суперниця, соціалістка Сеголен Руаяль може перемогти, тому доручив своєму раднику зв’язатися з лідером крайньої правої партії. Тоді Жан-Марі Ле Пена підтримали 10,44% французів. Саркозі пообіцяв Ле Пену у разі перемоги у другому турі "забезпечити рівноправне представництво для його партії в обох палатах парламенту". Крім того, у ході передвиборчої кампанії Саркозі допоміг своєму політичному опоненту отримати необхідну для висунення кількість підписів 50 з 500 французьких мерів.

Ще раніше, Саркозі, виступаючи перед прихильниками, заявив, що "цінності Національного фронту – це цінності французів" - "шокує лише манера їхнього висловлювання". "Французи не полюбляють занадто гострі страви, які печуть у горлі", - процитував Саркозі його колишній радник. Разом з тим, Бюіссон стверджує, що Саркозі зневажає нового лідера Національного фронту Марін Ле Пен.

Екс-радник Саркозі також стверджує, що його начальник мав компромат на політичного суперника Домініка Стросс-Кана, чия підтримка серед французів у 2012 році була найвищою серед політиків. "У мене є дещо, що підірве його на злеті", - сказав Саркозі Бюісону, маючи на увазі інформацію про приватні вечірки Стросс-Кана за участю повій у лільському готелі "Карлтон".

Офіційно книга з 464 сторінок буде презентована 3 жовтня.

Наразі Ніколя Саркозі назвав свого колишнього радника зрадником. "За моє життя мене зраджували не один раз, але так як Патрік Бюіссон – рідко", - заявив колишній президент.

Раніше повідомлялося, що 2 роки тому Бюіссон був засуджений до штрафу в розмірі 20 тис євро за приховані записи переговорів Саркозі з його оточенням та приватні розмови з дружиною Карлою Бруні у Єлисейському палаці.

Як відомо, у понеділок Генеральна інспекція національної поліції (IGPN) заарештувала колишніх керівників Центрального управління внутрішньої розвідки (DCRI) Бернара Скарсіні на прізвисько "Акула" та Судової поліції Парижа Крістіана Флаша, наближених до Саркозі. Їх підозрюють у "торгівлі впливом" та розголошенні державної таємниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-