США прокоментували референдум в Азербайджані, який розширив повноваження Алієва

США прокоментували референдум в Азербайджані, який розширив повноваження Алієва

Укрінформ
Офіційний Вашингтон закликав Баку розслідувати порушення під час конституційного референдуму в Азербайджані, наголосивши також, що виступає за розвиток демократичних інститутів у цій країні.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час брифінгу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми хотіли би закликати уряд відреагувати на повідомлення про порушення під час голосування. Ми, як і раніше маємо намір допомагати Азербайджану будувати сильну демократію і заохочувати політичну транспарентність та діалог у країні", - зазначив представник Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що увага американської сторони зосереджена на тому, як поліпшити функціонування інститутів і роботу з азербайджанським народом та урядом для того, щоб просунути демократичний процес.

"Не нам диктувати, які результати демократичного процесу можуть або не можуть бути, за винятком того, що там, де є порушення, вони повинні бути розслідувані", - зауважив Тонер.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня в Азербайджані відбувся референдум щодо зміни конституції країни, запропонований президентом Ільхамом Алієвим. Жителям пропонувалося проголосувати за 29 змін до конституції, в тому числі, за збільшення терміну президентських повноважень з 5 до 7 років, розширення повноважень глави держави, надання йому права оголошувати позачергові президентські вибори і розпуск парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-