У Франції екс-керманича контррозвідки підозрюють у порушенні держтаємниці

У Франції екс-керманича контррозвідки підозрюють у порушенні держтаємниці

Укрінформ
Арештованого напередодні колишнього керівника Центрального управління внутрішньої розвідки (DCRI) Бернара Скарсіні на прізвисько «Акула», наближеного до Саркозі, підозрюють у торгівлі впливом та порушенні державної таємниці.

Крім глави французької контррозвідки  під слідством також перебуває ще троє високопоставлених керівників французької поліції, у т.ч. начальник Судової поліції Парижа Крістіан Флаш, повідомляє AFP.

«Колишні високопосадовці французьких спецслужб та поліції з понеділка перебувають під арештом у Генеральній інспекції національної поліції (IGPN). Їх затримано у рамках відкритої карної справи і підозрюють у торгівлі впливом та розголошення державної таємниці», - повідомляє агентство з посиланням на джерела у внутрішній безпеці французької поліції (IGPN).

За даними ЗМІ, справу порушено у зв‘язку з новими обставинами, що стали відомі під час обшуків у столичному будинку «Акули» та офісу його приватної компанії. Обшуки були проведені ще у квітні у зв’язку з розслідуванням трьох карних справ, у т.ч. фінансування Лівією виборчої кампанії Ніколя Саркозі 2007 року.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна інспекція національної поліції Франції арештувала колишніх керівників Центрального управління внутрішньої розвідки (DCRI) Бернара Скарсіні та Судової поліції Парижа Крістіана Флаша напередодні.

Раніше французькі ЗМІ писали, що французьке правосуддя вже висувало обвинувачення проти колишнього глави DCRI Бернара Скарсіні у незаконному зборі особистих даних «шахрайським, несправедливими або незаконним» способом, зокрема в організації прослуховування телефону журналіста газети Le Monde. У 2012 року його було звільнено за «надто тісні контакти» з Ніколя Саркозі. Крістіан Флаш також «фігурував» у цих справах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-