Еро розказав, чому операцію проти режиму Асада не почали 2013-го

Еро розказав, чому операцію проти режиму Асада не почали 2013-го

Укрінформ
Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро вважає, що його країна готова була завдати ударів по режиму Асада, і якби не відмова в останній момент президента США Барака Обами та Великої Британії, ситуація в Сирії була би іншою.

Про це він сказав в інтерв’ю впливовому французькому виданню Liberation.

"Я був (у 2013 році) прем'єр-міністром, коли постало питання щодо проведення цілеспрямованих ударів по режиму після перетину ним "червоної лінії": використання хімічної зброї в Гуті. Франція й справді була готова розпочати операцію, але в останній момент Обама відсторонився, англійці відмовилися. Якби так не сталося, звичайно, це змінило би хід речей", - заявив Еро.

За словами міністра, Франція зараз виступає за відновлення перемир'я, яке повинно привести до всеохоплюючого припинення вогню, щоб забезпечити доступ до гуманітарної допомоги, а також створити умови для відновлення переговорів про мир. "Досвід показує, що через відсутність довіри колективний підхід щодо припинення бойових дій поступово розмивається", - зазначив він, додавши, що діалог Москви та Вашингтона вичерпав себе.

"Франція у зв'язку з цим пропонує створення механізму моніторингу та контролю (за припиненням вогню), який включав би всі зацікавлені країни, особливо сусідні з Сирією, що дозволить мати об'єктивне уявлення про ситуацію на місцях та порушення перемир'я, а також розширило би можливості країн, які забезпечують військову допомогу помірних опозиційних груп", - сказав Еро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-