Не можна довіряти ядерну кнопку людині, яку дратують навіть твіти - Клінтон

Не можна довіряти ядерну кнопку людині, яку дратують навіть твіти - Клінтон

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон жорстко розкритикувала нестриманість заяв щодо зовнішньої політики свого опонента від республіканців Дональда Трампа, а також його ставлення до ядерної зброї.

Про це вона заявила під час перших президентських теледебатів, що пройшли у США в ніч на вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Нещодавно я бачила, як Дональд казав, що якісь іранські пірати на кораблі в водах Ірану напали на американських моряків. Він сказав: "Якщо вони знущалися над нашими моряками, я би їх розстріляв". Так ми би розпочали нову війну", - зазначила Клінтон.

У відповідь Трамп поспішив наголосити, що "війна би не розпочалася".

На це кандидат від демократів зауважила, що "в таких ситуаціях як раз і потрібен самоконтроль, щоб бути головнокомандувачем". Водночас, вона висловила занепокоєння щодо висловлювань кандидата-мільярдера в питаннях ядерного потенціалу.

"Найгірше, що він говорив про ядерну зброю, що йому байдуже, чи з'явиться вона в інших країнах... Його безпечне ставлення до ядерної зброї викликає велике занепокоєння", - підкреслила Клінтон.

Вона назвала цю загрозу найпершою, що стоїть перед сучасним світом, особливо якщо ядерні матеріали потраплять до рук терористів.

"Людина, яку можна роздратувати твітом (про моряків в іранських водах, - ред.), не повинна допускатися до ядерних кодів та ядерної кнопки. І ми не маємо цього дозволити", - наголосила кандидат у президенти від демократів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-