ЗМІ опублікували корупційні схеми «Російських залізниць»

ЗМІ опублікували корупційні схеми «Російських залізниць»

Укрінформ
Опубліковані документи, що розкривають корупційні схеми ВАТ РЗД, що склалися за останнє десятиліття.

Дані свідоцтва опинилися в розпорядженні "Радіо Свобода".

Документи розкривають «корупційну кухню РЗД»: відсутність конкурсу при розміщенні замовлень, відкати, прості розписування коштів, коли за підготовку звичайної документації виплачувалися величезні суми, як за проектну роботу і т. д. Всі опубліковані папери відносяться до періоду президентства у ВАТ РЖД Володимира Якуніна (2005-2015).

За словами джерел видання, в компанії зі зміною керівництва схеми не змінилися. Керівники багатьох філій РЗД зберегли свої посади і продовжують діяти в тісній зв'язці з представниками прокуратури та транспортної поліції, які покривають масові розкрадання.

Нагадаємо: трохи більше року тому прем'єр-міністр РФ Медведєв підписав указ про відставку Володимира Якуніна, який обіймав посаду президента ВАТ "Російські залізні дороги" впродовж  10 років. Чутки про відставку Якуніна, одного з засновників кооперативу "Озеро", вхожим до ближнього кола президента Путіна, ходили давно, але вона стала для нього сюрпризом – на момент підписання указу Якунін перебував у відпустці.

Підставою для звільнення ЗМІ називали звернення сина Якуніна Андрія за британським громадянством, а причиною - нездатність ефективно побудувати роботу однієї з найбільших державних корпорацій, яка щорічно витягує з бюджету мільярди рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-