У Франції арештували колишніх високопосадовців спецслужб

У Франції арештували колишніх високопосадовців спецслужб

Укрінформ
Генеральна інспекція національної поліції Франції арештувала колишніх керівників Центрального управління внутрішньої розвідки (DCRI) Бернара Скарсіні (Bernard Squarcini) та Судової поліції Парижа Крістіана Флаша (Christian Flaesch).

Про це повідомляє AFP з посиланням на власні джерела у французьких спецслужбах. 

«Колишній глава контррозвідки Бернар Скарсіні арештований у понеділок слідчими Генеральної інспекції національної поліції в рамках паризького розслідування», - повідомило агентство.

При цьому джерела агентства не вказали на причини арешту, але нагадали, що екс-глава DCRI Скарсіні на прізвисько «Акула» був наближений до оточення колишнього президента Франції Ніколя Саркозі.

ЗМІ також повідомляє, що крім Скарсіні слідчі також затримали і колишнього керівника Судової поліції Парижа Крістіана Флаша. Обидва високопоставлені чиновники перебувають під вартою.

Раніше французькі ЗМІ писали, що французьке правосуддя вже висувало обвинувачення проти колишнього глави DCRI Бернара Скарсіні у незаконному зборі особистих даних «шахрайським, несправедливими або незаконним» способом, зокрема в організації прослуховування телефону журналіста газети Le Monde. У 2012 року його було звільнено за «надто тісні контакти» з Ніколя Саркозі. Крістіан Флаш також «фігурував» у цих справах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-