Ініціатива Берліна і Парижа зміцнить НАТО - бундесвер

Ініціатива Берліна і Парижа зміцнить НАТО - бундесвер

Укрінформ
Ініціатива Берліна і Парижа щодо зміцнення єдиної європейської оборонної політики і більшого її фінансування не мають на меті послаблення НАТО.

Про це заявив офіційний представник Міністерства оборони ФРН Борис Наннт на брифінгу у Берліні в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Питання не ставиться "або-або". Нам потрібний сильний НАТО і сильний Європейський Союз. І чим міцніше буде спільна оборонна політика ЄС, тим сильніше буде НАТО", - запевнив Наннт.

Спільна німецько-французька ініціатива серед іншого обговорюватиметься в понеділок увечері і у вівторок на неформальній зустрічі голів оборонних відомств ЄС у Братиславі. Жодних офіційних заяв за її підсумках не очікується. Але такі можуть бути прийняті за підсумками формальної зустрічі Ради в грудні, відзначив Наннт.

У Братиславі ж ініціатива буде представлена і міністри її обговорять - зокрема, такі аспекти як створення постійно діючих структур, штаб-квартири, мобільних госпіталів, використання повітряного транспорту тощо. На порядку денному зустрічі також спільна політика оборони і безпеки, інтенсифікація роботи між НАТО і ЄС, обговорення можливостей у рамках вже діючих місій.

У бундесвері вважають, що протидії проекту з боку Лондона, про що повідомили деякі ЗМІ, не буде. Більше того, переговори з Великою Британією на цю тему ведуться і, за словами Наннта, "слід створити структуру, в якій британці із задоволенням візьмуть участь".

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-