Deutsche Welle позивається до Туреччини

Deutsche Welle позивається до Туреччини

Укрінформ
Німецька медіакорпорація Deutsche Welle подала 26 вересня позов до суду Анкари у зв'язку з неповерненням їй конфіскованого відеоматеріалу інтерв'ю з міністром Туреччини у справах молоді та спорту Акіфом Чагатайєм Киличем.

Про це кореспондентові Укрінформу у ФРН повідомили в прес-службі холдингу.

“Deutsche Welle подала цивільний позов до суду Анкари, вимагаючи повернення відеоматеріалу з інтерв'ю з турецьким міністром", - заявив представник DW Бертольд Стевенс.

Він наголосив, що турецька сторона не виконала термін повернення зафільмованого матеріалу двічі, після чого юристи компанії вимушені були вдатися до правових заходів.

Генеральний директор DW Петер Лімбург засудив таку поведінку турецької влади, назвавши її такою, яка «не має нічого спільного з принципом верховенства закону і демократії». Рада директорів компанії на своєму засіданні 23 вересня схвалила звернення до суду, закликавши турецьку владу до дотримання принципів свободи преси.

Як відомо, 5 вересня після запису в Анкарі бесіди з Киличем для англомовної програми Conflict Zone (у формі жорсткого інтерв'ю, коли ведучий перебиває співрозмовника і ставить йому незручні запитання) знімальну групу зупинили і змусили віддати увесь знятий матеріал. Причиною стало те, що міністр змушений був відповісти на питання, що стосуються спроби держперевороту в Туреччині 15 липня, про масові переслідування громадян, а також щодо ситуації зі свободою слова і становища жінок у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-