Меркель пообіцяла Греції та Італії полегшити міграційний тягар

Меркель пообіцяла Греції та Італії полегшити міграційний тягар

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель на зустрічі західно-балканських країн щодо проблеми біженців відзначила успіхи, досягнуті за минулий рік і пообіцяла іншим країнам підтримку.

Про це вона заявила на прес-конференції після завершенні зустрічі, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми насправді сказали Італії, що в рамках "механізму переміщення" братимемо участь у прийомі щомісяця кількасот легальних біженців. Таку ж пропозицію ми зробили і Греції", - розповіла Меркель.

При цьому вона запевнила, що Німеччина виконає зобов'язання з прийому у себе 160 тисяч осіб в рамках механізму розподілу. Меркель визнала, що далеко не всі країни готові сьогодні виконувати такі зобов'язання, в їх числі Угорщина, і подякувала всім, хто приймає біженців, нехай і в невеликих кількостях.

Німецька канцлер, яка у себе вдома стрімко втрачає голоси виборців через свою позицію щодо біженцям, продовжує говорити про те, що головне – боротися саме з нелегальною міграцією, а не з явищем як таким. У цьому аспекті вона рішуче захищає угоду між ЄС і Туреччиною. І як і раніше наполягає на розподілі біженців серед всіх країн ЄС.

«Важливо, щоб мігранти, які опинилися в Греції між закриттям Балканського маршруту і вступом у дію угоди між ЄС і Туреччини, були розподілені по європейським державам, в яких вони мають право залишитися в рамках так званого «механізму переміщення», - заявила Меркель.

Для тих, хто не має шансів отримати легальний статус в країнах ЄС, Єврокомісія допомагатиме у відправці їх з Греції в треті країни, у першу чергу, північноафриканські і африканські держави. У цьому контексті у Відні обговорювалося питання про необхідність підписання відповідних угод про екстрадицію з цими країнами, а також з Пакистаном, Афганістаном.

У віденській зустрічі щодо Західних Балкан взяли участь глави урядів Словенії, Хорватії, Сербії, Албанії, Угорщини, Болгарії, Румунії, Македонії, Греції, ФРН і Австрії, а також керівництво ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-