У родині Ширака спростували чутки про його смерть

У родині Ширака спростували чутки про його смерть

Укрінформ
Колишній президент Франції Жак Ширак, що минулої неділі був терміново госпіталізований після повернення з відпустки у Марокко, попри чутки у французькій пресі, живий і досі перебуває у лікарні у зв‘язку з виявленою у нього легеневою інфекцією.

Його дружина, Бернадет, яка цього тижня також потрапила до лікарні, через 4 доби була виписана, повідомляє AFP.

«Жак Ширак досі перебуває у лікарні Петі-Сальпетрієр (La Pitiе-Salpеtriеre), а його дружина, після 4 діб обстеження і відпочинку виписана цієї п‘ятниці», - повідомив агентству зять Шираків Фредерік Сала-Бару.

Колишній генеральний секретар Єлисейського палацу відмовився коментувати стан здоров‘я колишнього 83-річного глави держави (1995-2007). За словами джерел, наближених до родини, Жак Ширак почуває себе краще, ніж минулої неділі, але мусить перебувати у лікарні через легеневу інфекцію.

Близькі Ширака вкотре розвіяли чутки про смерть колишнього французького лідера, які цього тижня поширили окремі французькі ЗМІ. Кілька місцевих видань посилались на слова  фоторепортерів, які чатували біля лікарні Петі-Сальпетрієр і зробили кілька світлин з членами родини Шираків у лікарні зі сльозами на очах. Ще кілька ЗМІ писали, що родина чекає повернення президента Франції Франсуа Олланда з США, щоб дозволити йому оголосити «про смерть свого попередника». А колишня міністр Крістін Бутен навіть поспішила залишити допис про смерть Ширака на своїй сторінці у Twitter у середу і лише після тиску з боку президентської родини знищила його у п‘ятницю.

Майже всі представники політичної еліти Франції на цьому тижні відправили слова підтримки та побажання найшвидшого одужання на адресу Ширака. У 2005 році колишній президент переніс інсульт. Після того, як він залишив Єлисейський палац у 2007 році, він кілька разів потрапляв до лікарні для обстеження. Востаннє це сталося у грудні 2015 року.

Нагадаємо, що колишній президент Франції Жак Ширак у неділю був госпіталізований до столичної клініки Ля Петі-Сальпетрієр (La Pitiе-Salpеtriеre) у зв'язку з «легеневою інфекцією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-