Лідера російських ультрас затримали за підозрою в екстремізмі

Лідера російських ультрас затримали за підозрою в екстремізмі

Укрінформ
Скандальний глава Всеросійського об'єднання вболівальників Олександр Шпригін затриманий за підозрою в екстремізмі.

Про це повідомляє Ехо Москви.

Як уточнюється, затримання лідера російських ультрас Шпрігина відбулося в туалеті готелю. Лідера уболівальників провели у поліцейський мікроавтобус, який поїхав у невідомому напрямку.

У московському офісі організації співробітники правоохоронних органів проводять обшук.

Раніше глава РФС Віталій Мутко заявив, що Шпрігин дискредитував себе після вуличних заворушень і бійок на чемпіонаті Європи у Франції. Після Всеросійське об'єднання вболівальників було виключено зі складу РФС.

Нагадаємо, 43 російських вболівальники були затримані під час Чемпіонату Європи з футболу у червні цього року на півдні Франції і поміщені під варту в рамках розслідування обставин заворушень, в яких після матчу Росія-Англія у Марселі десятки людей отримали поранення.

Після суд Марселя засудив трьох російських уболівальників до тюремних термінів на 12, 18 і 24 місяці за участь у бійках. Їм також заборонили в'їзд до Франції на два роки.

Дисциплінарна інстанція УЄФА ухвалила рішення оштрафувати Російський футбольний союз на 150 тис. євро і накласти на збірну відкладену дискваліфікацію за безлади, влаштовані російськими вболівальниками після матчу зі збірною Англії на Євро-2016 11 червня.

Сам же Шпригін був заарештований, поміщений під варту, а пізніше депортований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-