Канада переконує ЄС підтримати угоду про вільну торгівлю

Канада переконує ЄС підтримати угоду про вільну торгівлю

Укрінформ
Угода про вільну торгівлю між ЄС та Канадою (СЕТА) дозволить значно поглибити економічні зв'язки між підписантами при цьому забезпечуючи захист довкілля.

Про це після завершення європейського турне заявила міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«СЕТА відображає прагнення Канади та ЄС посилити зв'язки, спираючись на спільні цінності. Вона покращить захист навколишнього середовища, збільшить прозорість правил інвестування, посилить права працівників та підвищить рівень державної служби», - повідомила Фріланд.

Вона наголосила, що ратифікація СЕТА залишається пріоритетом як для Канади, так і для ЄС. «СЕТА є головним пріоритетом Канади. ЄС так само рішуче налаштований запустити цю угоду в дію якомога скоріше», - заявила міністр.

У міністерстві міжнародної торгівлі наголосили, що головною метою візиту Фріланд до Німеччини, Австрії та Словаччини цього тижня було саме переконання керівництва цих держав у необхідності якнайскорішої ратифікації угоди. «Тема СЕТА постійно порушувалася під час робочого візиту міністра, адже вона за кожної змоги закликала до швидкої імплементації цієї угоди, що є «золотим стандартом», - зазначили у відомстві.

У міністерстві також підкреслили, що Канада досі налаштована підписати угоду уже цього року, аби вона набрала чинності у 2017-му.

Додамо, що миттєво після набуття чинності угодою про вільну торгівлю між Канадою та ЄС підписантами буде взаємно скасовано близько 98% мит. Після повної імплементації лібералізації зазнають 99% тарифів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-