Керрі побачив прогрес у переговорах по Сирії, Лавров не погоджується

Керрі побачив прогрес у переговорах по Сирії, Лавров не погоджується

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі заявив, що в переговорах з російською стороною щодо поновлення перемир'я в Сирії досягнуто невеликого прогресу.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю в кулуарах зустрічей найвищого рівня в ООН, передає Reuters.

"Я провів зустріч з міністром закордонних справ (Росії – ред.), ми обмінялися деякими ідеями, і ми досягли невеликого прогресу. Ми оцінюємо деякі взаємні ідеї в конструктивному ключі", - зазначив Керрі.

Через короткий час на брифінгу російський міністр Сергій Лавров не підтвердив позиції американського колеги. Натомість він повторив позицію Москви, що Вашингтон начебто не в змозі дотриматися своєї частини домовленості про припинення вогню від 9 вересня, зокрема, відокремити бойовиків пов'язаного з Аль-Каїдою Фронту Ан-Нусра від опозиції.

Угода про припинення вогню в Сирії була провалена після атаки конвою гуманітарної допомоги поблизу Алеппо, в результаті якої загинули близько двох десятків осіб. Сполучені Штати заявили, що наліт здійснював російський літак, в той час як Росія заперечує свою причетність. У четвер сирійська армія Башара Асада оголосила про наступ на Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-