Європа мала б відмовитися від міжпарламентських контактів з Росією – Ілля Пономарьов

Європа мала б відмовитися від міжпарламентських контактів з Росією – Ілля Пономарьов

Укрінформ
Опозиційний російський політик Ілля Пономарьов вважає нинішній склад Державної Думи РФ нелегітимним з точки зору міжнародного права.

Про це він сказав у бесіді з кореспондентом Укрінформу в ФРН.

"З точки зору міжнародного права половина Державної думи є нелегітимною, оскільки була сформована при голосуванні в Криму і Севастополі, і є ще 4 депутати, які були обрані як одномандатники, це вже в чистому вигляді представники окупованої території. Тому з точки зору будь-якого міжнародного права 229 депутатів цієї Думи (з 450) є нелегітимними, а відповідно, і Дума є нелегітимною в цілому, тому що не має кворуму, вона не сформувала більше половини депутатів правомочним способом", - пояснює російський політик.

Він упевнений, що таку Думу визнавати не можна зовсім, що Європа "по великому рахунку повинна відмовитися приймати новий склад делегації Росії у Парламентській Асамблеї Ради Європи, повинна відмовитися від міжпарламентських контактів з цією Держдумою". Втім він сам сумнівається, що це станеться, вважаючи, що світова спільнота не піде на це, обмежившись "зручною позицією" про невизнання виборів на території Криму.

При цьому Пономарьов нагадав, що сама Верховна Рада України до виборів "дала привід Заходу, як оцінювати ці вибори, спочатку прийнявши заяву про невизнання виборів тільки на території Криму". Заява про повне невизнання була вже потім.

Що стосується чотирьох кримських "депутатів", то їх, як прогнозує співрозмовник агентства, "щоб не нариватися", просто не направлятимуть за кордон, "ці четверо будуть такою собі мовчазною історією".

Жодних змін у зовнішній політиці з новим парламентом, за словами Пономарьова, очікувати не варто, тому що тут Дума повністю діє в руслі рішень президента. До того ж, нагадав Пономарьов, у попередньому складі Думи він один виступав проти "зовнішньополітичної історії", всього ж їх "було четверо, хто виступав з питань внутрішньої політики разом з Гудковим, Зубовим і Петровим, а тепер не буде взагалі жодного".

Зазначимо, що новосибірський депутат Ілля Пономарьов залишається депутатом Держдуми до 20 жовтня. Рішення про дострокове припинення його повноважень оскаржене цього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-