Штайнмайєр заявив про відсутність прогресу щодо Сирії

Штайнмайєр заявив про відсутність прогресу щодо Сирії

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр визнав відсутність прогресу в ході міністерської зустрічі Міжнародної групи підтримки Сирії у Віденському форматі, проведеної в Нью-Йорку в ніч на п'ятницю за європейським часом.

Про це йдеться в заяві глави німецького МЗС, яка є у розпорядженні кореспондента Укрінформу в ФРН.

"Ми шукали сьогодні шлях відновлення погодженого припинення вогню, щоб дати йому хоча б один шанс. До цього часу це зробити не вдалося, у всякому разі, не остаточно", - констатував міністр.

Він зазначив, що деякі міністри повинні ще узгодити позиції зі своїми урядами, і висловив надію на отримання новин, насамперед, з Вашингтона та Москви вже в найближчі години.

При цьому Штайнмайєр звернув увагу на те, що багато хто за переговорним столом погодився з його пропозицією про повне закриття повітряного простору Сирії для військових літаків на період перемир'я.

Глава німецького МЗС також сказав про "чіткі очікування того, що всі опозиційні угруповання дійсно відмежуються від радикальних угруповань", таких як ІДІЛ та Фронт ан-Нусра.

За його словами, учасники формату переживають Нью-Йорку "дуже важкі моменти", ведучи "драматичні дебати", які він назвав "дуже відкритими". Всі погодилися з одним: не можна залишати сирійський народ у цій непростій ситуації. Кожен відчуває свій обов'язок зробити протягом тижня Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку все можливе, щоб допомогти у вирішенні ситуацію, щоб зменшити насильство і відновити перемир'я.

Зустріч відбулася на полях 71-ї Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-