У Німеччині занепокоєні зростанням екстремізму на сході країни

У Німеччині занепокоєні зростанням екстремізму на сході країни

Укрінформ
Влада ФРН всерйоз стурбована зростанням правоекстремістських настроїв і ворожістю по відношенню до біженців у східних федеральних землях, що разом з іншими наслідками загрожує і зростанню економіки.

Про це йдеться в Річному звіті про стан німецької єдності 2016 року, наданому федеральному уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ксенофобія, радикалізм і нетерпимість несуть велику небезпеку для соціального, а також і для економічного розвитку нових земель", - йдеться в доповіді.

Його автори зазначають, що східна Німеччина лише тоді матиме хороші перспективи розвитку, коли дійсно стане багатонаціональним регіоном, в якому всі люди, які живуть там,  відчуватимуть себе як вдома.

Поки ж саме території колишньої НДР демонструють особливе несприйняття біженців, розмиваючи межі між соціальними протестами і відверто правоекстремістськими витівками. Назви містечок Хайденау і Фрайталь стали чи не загальними в тому, що стосується виявлення ненависті до біженців.

Такий стан є причиною не тільки соціальної нестабільності, а й частково економічного відставання, вважають автори документа. Через 25 років після об'єднання Німеччини, землі, що належали НДР, відстають від західних у своєму економічному розвитку приблизно на чверть.

Б'ють на сполох у зв'язку зі зростанням насильства і в кримінальній поліції. Її шеф Хольгер Мюнх побоюється ескалації "політично-мотивованої злочинності" в наступному році, коли будуть відбуватися вибори до Бундестагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-