Канада домовляється про вільну торгівлю з Китаєм

Канада домовляється про вільну торгівлю з Китаєм

Укрінформ
Канада та Китай розпочали попередні переговори стосовно укладення угоди про вільну торгівлю.

Про це повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо після зустрічі із прем'єром Китаю Лі Кецяном, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми погодилися розпочати попередні перемовини щодо потенційної угоди про вільну торгівлю між Китаєм та Канадою та поставили амбітну мету подвоїти двосторонню торгівлю між нашим країнами до 2025 року», - сказав Трюдо.

Він додав, що комерційні відносини між Китаєм та Канадою мають «величезний нерозкритий потенціал».

«Ми також узгодили принципову позицію щодо запуску китайсько-канадського стратегічного діалогу. Цей майданчик направлятиме економічні відносини між нами зараз і в майбутньому», - зазначив прем'єр Канади.

За його словами, Канада та Китай також погодилися подвоїти до 2025 року кількість двосторонніх візитів та укласти туристичну угоду, що «ще більше поглибить зв’язки між громадянами».

«У нас немає сумніву, що відносини між Китаєм та Канадою протягом наступних років лише зростатимуть... Я з нетерпінням очікую на оновлене партнерство з Китаєм, яке створить ще більші переваги канадцям та їх родинам», - підкреслив Трюдо.

Зазначимо: наразі серед усіх країн світу Китай є другим за обсягом торговельним партнером Канади. Минулого року товарообіг між країнами зріс на 10%, досягнувши 85.8 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-