Сенат США схвалив військовий бюджет країни на 2017 рік

Сенат США схвалив військовий бюджет країни на 2017 рік

Інфографіка
Укрінформ
Згідно з документом, на військові потрібні буде витрачено 602 млрд доларів, більша частина з яких дістанеться міністерству оборони, решта - міністерству енергетики для витрачання на програми енергетичної безпеки.

Схвалений сенатом законопроект доступний на сайті.

За нього проголосували 23 сенатора, троє були проти. Захищаючи проект фінансування, представник Пентагону Ештон Картер чимало говорив про російську агресію в Європі. У майбутньому році витрати на її стримування будуть збільшені в чотири рази, повідомляє BBC.

"В оборонному бюджеті на 2017 рік фінансування нашої ініціативи з підтримки безпеки Європи, спрямованої на стримування російської агресії, збільшено вчетверо", - заявив Картер, закликавши сенат швидше схвалити збільшення бюджету і попередивши, що затримка з ухваленням документа може поставити під загрозу всю європейську оборонну ініціативу.

Як зазначив Картер, в нинішньому році Пентагон був змушений зробити запобігання російської агресії одним з ключових компонентів оборонної стратегії вперше за довгий час.

В рамках американського бюджету на стримування РФ в майбутньому році планується витратити $3,4 млрд. Таку суму Пентагон запросив у лютому. Гроші підуть на розміщення сил НАТО, зокрема сил армії США, в Центральній та Східній Європі.

На першому етапі плану в Естонії, Латвії, Литві та Польщі розмістять чотири батальйони загальною чисельністю в 4 тис. чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-