ЦВК розкрив кількість російських військових у Сирії

ЦВК розкрив кількість російських військових у Сирії

Укрінформ
Центральна виборча комісія Росії назвала кількість росіян, які голосували в Сирії, що дозволяє оцінити чисельність російських військовослужбовців в цій країні, офіційні дані про яких становлять державну таємницю.

Про це пише РБК.

На території Сирії відкрили одну виборчу дільницю - у посольстві в Дамаску. Урна для виїзного голосування була доставлена на російську військову базу Хмеймім. Всього у виборах до Держдуми на території Сирії прийняв участь більше 4,5 тисяч людей. 193 з них, за даними ЦВК, голосували в посольстві в Дамаску. У Міноборони Росії повідомили, що на виборах до Держдуми проголосували 100% військових, які перебувають у Сирії. Можна припустити, що в Сирії перебуває до 4,5 тисяч військових РФ, які голосували в Хмеймімі.

Нинішнє число російських виборців в Сирії - рекордне. На виборах до Держдуми 2011 року і президента в 2012-му голосували в чотири рази менше росіян. Тобто можна припустити, що тоді воинный контингент становив до 1 тис. осіб

Нагадаємо: Росія розгорнула воєнну операцію в Сирії у вересні 2015 року. В березні 2016 року російська влада офіційно заявила про виведення з Сирії "основної частини" військ. За офіційними даними, в Сирії загинули 20 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-