«Група чотирьох» обговорила в Нью-Йорку реформу Радбезу ООН

«Група чотирьох» обговорила в Нью-Йорку реформу Радбезу ООН

Укрінформ
Реформа Ради Безпеки ООН має повною мірою враховувати реалії нинішнього століття зі всіма його викликами і передбачити розширення регіонального представництва.

Про це йдеться в спільній заяві глав МЗС «Групи чотирьох» - Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, Бразилії Жозе Серра, Японії Фуміо Кісіди та Індії Мобашара Джавада Акбара, оприлюдненій після їх зустрічі на полях 71-ої сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Міністри G4 підкреслили свою тверду прихильність проведенню всеосяжної реформи Ради Безпеки, яка має враховувати геополітичні реалії 21 століття», - йдеться в документі, що є у розпорядженні кореспондента Укрінформу в Німеччині.

Дипломати підкреслили, що через 70 років після заснування Організації Об'єднаних Націй Рада Безпеки також повинна адаптуватися, щоб впоратися з постійним зростанням глобальних викликів. В умовах різноманіття конфліктів і гуманітарних криз світу більш ніж коли-небудь потрібна показна, легітимна й ефективна Рада, здатна гарантувати мир і безпеку у всьому світі.

Міністри привітали зустрічі групи друзів з питання про реформу Ради Безпеки і закликали об'єднати всі пропозиції держав-членів з тим, щоб нарешті домогтися значущих реформ.

Вони виступають на підтримку справедливого регіонального представництва, підкреслюючи настійну необхідність представництва в реформованій РБ ООН Африки в категорії як постійних, так і непостійних членів, а також адекватне і безперервне представництво малих і середніх держав-членів, включаючи малі острівні держави, що розвиваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-