Канада закликала дотримуватися перемир’я у Сирії

Канада закликала дотримуватися перемир’я у Сирії

Укрінформ
Росія, сирійський правлячий режим та опозиція мають продемонструвати свою готовність дотримуватися угоди про припинення вогню.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно нагадуємо усім сторонам, що перебуваємо на небезпечному роздоріжжі і закликаємо Росію, сирійський режим та опозиційні групи ухвалити впродовж наступних днів складне рішення, яке продемонструє їх прихильність життєздатному припиненню вогню, яке можна втілити та контролювати», - сказав Діон.

На його переконання, це є «єдиним шляхом, що дозволить зупинити безглузду загибель та страждання людей, що стало визначальною рисою цієї жорстокої війни».

Він додав, що Канада рішуче засуджує атаки на цивільних та гуманітарні конвої.

«Канада обурена жорстокими авіаударами по гуманітарних конвоях у Сирії... Під час зустрічей ми рішуче засуджуємо порушення міжнародного та гуманітарного права», - наголосив глава МЗС Канади.

Він підкреслив, що режим Асада регулярно завдавав ударів по цивільних цілях впродовж усієї тривалості війни.

«Впродовж останніх п’яти років режим Асада регулярно обстрілював цивільних та цивільну інфраструктуру, включно із гуманітарними працівниками, конвоями та спорудами. Канада постійно найрішучішим чином засуджувала ці незаконні та підлі дії», - нагадав Діон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-