Росія отримала ще більш реакційну Думу - експерт

Росія отримала ще більш реакційну Думу - експерт

Укрінформ
Нова Дума, обрана 18 вересня, ще більш реакційна, ніж попередня.

Про це сказав експерт в галузі виборчого права, співголова ради руху "Голос" Андрій Бузин під час подіумної дискусії "Вибори в Думу – підготовка до президентських виборів?", організованої в середу в Берліні Німецькою радою із зовнішньої політики (DGAP), передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Надія, що цей майбутній склад Державної Думи буде трохи прогресивнішим або хоча б надія на те, що там виявиться кілька осіб, які могли б отримати трибуну для того, щоб висловити думку частини російського суспільства, - ці надії зовсім не виправдалися. Ми отримали Думу ще більш реакційну за складом, ніж попередня», - сказав Бузина.

За його словами, в нинішньому російському парламенті немає жодного депутата, який міг би заперечувати більшості.

Експерт зазначив, що те, що відбувалося минулої неділі, - не зовсім вибори в тому розумінні, як їх розуміють у суспільстві, де вибори відіграють роль.

"В Росії умов для реальних виборів просто немає. Основною технологією є масована пропаганда, яка не є агітацією в судовому сенсі слова", - нагадав він.

При цьому Бузин зазначив меншу кількість прямих фальсифікацій порівняно з 2007-2011 роками, які він назвав «особливо сумним періодом, що характеризується масовими прямими фальсифікаціями».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-