Австралія збільшить щорічну квоту прийому біженців на третину

Австралія збільшить щорічну квоту прийому біженців на третину

Укрінформ
Починаючи з 2018-2019 фінансового року Австралія збільшить щорічну квоту прийняття біженців з 13750 до 18750 чоловік.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Малколм Тернбулл, повідомляє The Guardian.

«Ця складна криза вимагає повного спектру відповідей... Наша стратегія охоплює всі частини цієї проблеми - застосування сильної політики охорони кордонів і жорстку позицію щодо контрабандистів, а також усунення причин переміщення осіб, поруч із повноцінною програмою переселення і підтримки біженців у наших громадах», - наголосив він.

Тернбулл також повідомив, що Австралія візьме участь у проведеній під егідою США міжнародній програмі з переміщення біженців з Центральної Америки з таборів в Коста-Ріці.

За словами прем’єра, буде опрацьовано додаткові шляхи притоку біженців через створення додаткових 1000 місць в рамках програми з підтримки спільнот, де громади і підприємства можуть спонсорувати приїзд нових громадян.

Прем'єр-міністр також оголосив про плани впродовж найближчих трьох років виділити додатково $130 млн. на надання гуманітарної допомоги біженцям, які знаходяться в Йорданії, Лівані і Пакистані на додаток до вже існуючих зобов'язань уряду виділити $220 млн. для допомоги біженцям з Сирії.

Виступаючи на саміті, очільник австралійського уряду повторно наголосив на важливості сильної безпекової політики щодо охорони кордону та громадської підтримки для успіху реалізації міграційної політики.

«До того часу поки цього не буде (міцних кордонів, – ред.), ви не отримаєте суспільну підтримку, щоб прийняти 12000 біженців із зони сирійського конфлікту на додаток до 13,750 біженців, які прибувають в рамках регулярної програми, зі збільшенням цифри до 18,750 впродовж наступних кількох років», - наголосив він, маючи на увазі досі нереалізовані обіцянки уряду додатково розселити 12 000 біженців із Сирії та Іраку.

За його словами, без контролю над кордонами неможливо реалізувати гуманітарні програми, оскільки вони будуть джерелом прибутку для контрабандистів, які займаються незаконним переміщенням людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-