Велика Британія закликала світ до тіснішої співпраці

Велика Британія закликала світ до тіснішої співпраці

Укрінформ
Сучасні виклики та проблеми вимагають скоординованої глобальної відповіді та нових підходів ООН до роботи.

Про це у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, передає кореспондент Укрінформу.

«Коли справа доходить до великих сучасних викликів у сфері безпеки та прав людини, ООН мусить виробити новий міцний тип багатосторонності», - сказала Мей.

На її переконання, найбільш очевидною ця потреба є у боротьбі із глобальним тероризмом.

«Якщо екстремісти будь-де у світі можуть доносити свою отруйну ідеологію прямо у домівки вразливих до радикалізації людей, то нам необхідно не лише працювати спільно над упередженням конфліктів та нестабільності у державах, а й діяти глобально, аби перерізати мережі, які терористи використовують для фінансування своїх операцій та рекрутингу прибічників», - зазначила глава уряду.

За її словами, подібна ситуація спостерігається і у сферах міграції та торгівлі людьми.

«Коли кримінальні угрупування не зважають на державні кордони, продаючи наших співгромадян у рабство та каторгу, ми не можемо дозволити кордонам заважати нам притягнути злочинців до відповідальності», – підкреслила Мей.

Вона додала, що в усіх цих випадках саме здатність ООН скликати людей «дає унікальну можливість для реагування».

«Втім, ми можемо зробити це лише, якщо модернізуємося та адаптуємося до реагування на виклики 21 століття», - підсумувала прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-