У Меркель поки не коментують російські вибори, але позиція по Криму - незмінна

У Меркель поки не коментують російські вибори, але позиція по Криму - незмінна

Укрінформ
Влада Німеччини поки утримується від коментарів щодо виборів в Держдуму РФ, які відбулися 18 вересня, як і уникають говорити про те, що вони вперше проводилися і на території українського Криму.

Пояснити позицію уряду Німеччини намагався на брифінгу в понеділок офіційний представник Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Федеральний уряд не змінив свого ставлення до анексії Криму Росією, що порушує міжнародне право", - ухильно заявив Зайберт у відповідь на запитання про те, чи може обрання в Думу представників півострова поставити під питання легітимність виборів.

Представник Меркель сказав, що уряд прийняв до відома результати виборів у Думу. "Уряд також прийняв до уваги повідомлення про перешкоди, які чинилися опозиційним кандидатам напередодні виборів, а також повідомлення про неполадки під час самих виборів", - додав він.

Що стосується офіційної оцінки Берліном виборів, то Зайберт коментар вважає "недоцільним" до того часу, поки ОБСЄ, яка відправила майже 5 тисяч спостерігачів за виборами на місця, не оприлюднить свій звіт, який обіцяла підготувати в понеділок у другій половині дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-