КДБ повертається, і в Росії це назвуть реформою - ЗМІ

КДБ повертається, і в Росії це назвуть реформою - ЗМІ

Укрінформ
В ході реформи силових і правоохоронних відомств у Росії ще до президентських виборів 2018 року буде створене міністерство державної безпеки.

Повідомляючи про це газета "Коммерсант" зазначає, що створити нове відомство планується на основі ФСБ, включивши до нього Службу зовнішньої розвідки (СЗР) і більшість підрозділів Федеральної служби охорони (ФСО).

Йдеться про фактичне повернення ФСБ функцій Комітету держбезпеки СРСР (КДБ), пише видання. Серед іншого МДБ буде опікуватися забезпеченням внутрішньої безпеки у всіх правоохоронних і силових структурах.

За словами інформованого джерела видання в ФСБ, вже зараз перед оперативниками поставлено завдання контролювати хід розслідування гучних справ з моменту порушення кримінальних справ до передачі в суд, а не тільки здійснювати їх супровід.

Серйозні зміни в процесі реформи, як очікується, відбудуться і в Слідчому комітеті Росії, який знову може стати структурою при прокуратурі Росії, і тоді буде знижений статус його головних управлінь.

Крім того, функції МНС планується розділити між Міноборони і МВС. Зокрема, військове відомство передбачається посилити за рахунок включення до його складу військ цивільної оборони, рятувальних, пожежних та інших служб МНС, а до МВС повинен відійти пожежний нагляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-