Канаду закликають відновити дипломатичні відносини з Іраном

Канаду закликають відновити дипломатичні відносини з Іраном

Укрінформ
Канаді слід відновити дипломатичні відносини з Іраном, оскільки їх відсутність шкодить громадян обох країн.

Таку думку висловив депутат федерального парламенту від правлячої Ліберальної партії Маджід Джовхарі, передає кореспондент Укрінформу.

«Позиція нашого уряду, що передбачає розрив дипвідносин між Іраном та Канадою, не має позитивних наслідків ні для кого: ні для канадців, ні для іранців, ні для союзників Канади, ні для глобальної безпеки. Відсутність дипломатичних відносин шкодить громадянам обох країн», - сказав Джовхарі.

Він також підтримав петицію до уряду, що теж закликає до відновлення відносин з Іраном. підписи під якою поставили більше 5600 осіб.

Депутата підтримав і президент Ірано-канадського конгресу Біджан Ахмаді, який наголосив на відсутності діалогу між Оттавою та Тегераном. «Канада має покладатися на інші країни, у цьому випадку – Італію, які проводять комунікацію за нас. Це погана позиція, адже для захисту інтересів своїх громадян Канада має безпосередньо спілкуватися із іранською владою. Просити наших союзників ми можемо лише до певної міри», - зазначив Ахмаді.

Нагадаємо: Канада розірвала дипломатичні відносини із Іраном та відкликала своїх дипломатів у вересні 2012 році, пославшись на загрозу їх безпеці у випадку продовження перебування в країні. Працівникам дипломатичного представництва Ірану в Оттаві було дано п’ять днів на виїзд з країни. Одночасно із цим Оттава офіційно оголосила Іран країною-спонсором тероризму.

Однак, чинний прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив відновлення діалогу із Іраном своєю передвиборною обіцянкою. Новий глава МЗС Канади вже голосив про прагнення відкрити диппредставництво країни у Тегерані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-