У Канаді хочуть оподатковувати незаселені квартири

У Канаді хочуть оподатковувати незаселені квартири

Укрінформ
Канадське місто Ванкувер розглядає запровадження податку на нерухомість, у якій ніхто не проживає.

Як повідомив мер міста Грегор Робертсон, такий крок дозволить знизити ціни на оренду житла, передає кореспондент Укрінформу.

«Небезпечно низька кількість помешкань на ринку оренди створює для наших винаймачів кризову ситуацію. Запропонований податок на порожні будинки перш за все направлений на повернення орендних площ на ринок», - сказав Робертсон.

Він наголосив, що переважна більшість містян не платитимуть новий податок, оскільки він не нараховуватиметься на головне місце проживання, а лише на «вторинну нерухомість, яка є інвестицією».

Міська влада ще не визначила остаточний розмір податку, але найвірогідніше він перебуватиме у межах 0.5-2% від оціночної вартості помешкання, тобто у середньому 5-20 тис дол на рік із одного об’єкту.

Зазначимо, що Ванкувер має найдорожчу у Канаді нерухомість. Ціна середньостатистичної квартири нещодавно досягла 1 млн дол. Великою мірою такі ціни зумовлені високою кількістю покупців-іноземців, переважно з Китаю. Аби «охолодити» ринок, уряд провінції Британська Колумбія, де розташований Ванкувер, запровадила 15% податок на угоди у сфері нерухомості з покупцями-іноземцями. Це дозволило дуже швидко знизити ціни на 20%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-