У Парижі поліція евакуювала табір з мігрантами

У Парижі поліція евакуювала табір з мігрантами

Укрінформ
Табір, який упродовж кількох тижнів зводили мігранти з Судану, Афганістану та Еритреї під наземними лініями метро у двох північних районах Парижа, сьогодні знесла поліція.

«Непрошених гостей», яких набралося 1,5 тисячі осіб, розселили по притулках для біженців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Силовій» евакуації мігрантів передувало розгортання по периметру табору численних підрозділів поліції, яке розпочалося раннім ранком п’ятниці. Правоохоронці спочатку відокремили від загальної групи жінок та дітей, в згодом почали «пакувати» до автобусів чоловіків та юнаків. 

Усіх розселили по притулках для біженців Паризького регіону. Поліції також допомагали працівники Бюро з питань імміграції та інтеграції (OFII) та волонтери громадських і правозахисних організацій. Операцією керувала регіональна префектура поліції, яка ухвалила відповідне рішення після численних скарг від місцевих мешканців про жахливу антисанітарію та нелюдські умови проживання мігрантів.

Сьогоднішня операція поліції не є першою, їй передував ряд подібних розселень. Збільшення чисельності нелегальних мігрантів у Парижі спостерігається з червня 2015 року. Уряд Франції вживає доцільних заходів для розбудови нових притулків для біженців та розселення у них іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-