У Москві фігурантам справи «про фарбування зірки» дали 2 мільйони

У Москві фігурантам справи «про фарбування зірки» дали 2 мільйони

Укрінформ
Таганський суд Москви ухвалив виплатити компенсацію за незаконне кримінальне переслідування чотирьом виправданим фігурантам «справи руферів».

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Таганський суд Москви частково задовольнив позов, заявлений виправданими парашутистами, і ухвалив виплатити більш як 2 млн рублів за незаконне кримінальне переслідування чотирьом виправданим фігурантам справи про фарбування зірки на шпилі висотки на Котельницькій набережній у колір українського прапора", - йдеться у повідомленні.

Експерти пов'язують рішення про виплату збитку з майбутніми виборами до Держдуми, що відбудуться 18 вересня. Це має показати наявність конкурентного середовища у російському правосудді.

Так, виправдані парашутистки Анна Лєпьошкіна та Євгенія Короткова просили відшкодувати їм збиток у розмірі 835 тис. крб. та 1 млн. 200 тис. крб. відповідно, Олексій Широкожухов просив присудити йому 476 тис. крб., а Олександр Погрєбов - 767 тис. руб - в цілому понад 3 млн рублів. Названі суми парашутисти обгрунтували як відшкодування збитку за незаконне утримання під домашнім арештом і за втрачену можливість заробітку. Крім того, вони просили відшкодувати витрати на оренду парашутного устаткування, оскільки їх власні речі були вилучені, а також витрати на адвокатів.

У свою чергу, представник прокуратури заявила, що вважає за можливе компенсувати молодим людям загублений заробіток з розрахунку середньої заробітної плати по Москві.

Як відомо, у так званій «справі руферів» проходили п'ять осіб. У вересні 2015 р. Таганський суд Москви зняв обвинувачення за статтями «вандалізм» і «хуліганство» з чотирьох з них. Ще одного фігуранта справи засудили до двох років і трьох місяців в'язниці, однак незабаром Мосміськсуд замінив йому реальний термін на обмеження свободи. Відповідальність за акцію взяв на себе київський руфер Мустанг. У Росії його заочно заарештували і оголосили в міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-