Спікеру Радфеду Матвієнко нагадали у ПАРЄ про Мінські угоди

Спікеру Радфеду Матвієнко нагадали у ПАРЄ про Мінські угоди

Укрінформ
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт під час зустрічі зі спікером Ради Федерації Валентиною Матвієнко озвучив розбіжності між Асамблеєю та Росією щодо причин військового конфлікту в Україні.

Про результати двосторонньої зустрічі у Страсбурзі, в рамках Європейської конференції голів парламентів, власному кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі ПАРЄ.

«Ми також говорили про конфлікти в Європі, особливо в Східній Україні; який є серйозною проблемою для Європи і для наших держав. Хоч би якими були наші розбіжності щодо деяких аспектів кризи, її витоків і шляхів врегулювання, ми згодні з тим, що насильство потрібно зупинити, ми повинні знайти мирне вирішення цього конфлікту, і що Мінські угоди повинні бути реалізовані. Це гарний початок, щоб поглибити наші переговори, і я сподіваюся, що ми, в кінцевому рахунку, дійдемо до практичної співпраці», - сказав Аграмунт.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Ради Федерації Матвієнко стала однією із запрошених голів парламентів 47-и держав-членів Ради Європи, що беруть участь у Європейській конференції керівників національних парламентів. У Страсбурзі вона зачитала свій виступ та провела кілька двосторонніх та багатосторонніх зустрічей, у т.ч. з головами політичних груп ПАРЄ.

Як відомо, Європейський Союз у березні 2014 року оприлюднив прізвища 12 громадян Росії й України, проти яких введені санкції за дії щодо анексії Криму. Серед них, третім йде прізвище Валентини Матвієнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-