Транспортники заблокували центр Бухареста

Транспортники заблокували центр Бухареста

Укрінформ
У центрі Бухареста перед будинком уряду Румунії більш як три тисячі автомобілістів вимагають понизити вартість страховок автоцивільної відповідальності.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

"Уряд має створити робочу групу зі співробітників Агентства з фінансового нагляду, Ради по захисту конкуренції і патронатів для розроблення сітки тарифів для автостраховок на перехідний період. Інакше румунські фірми, які займаються пасажирськими перевезеннями, можуть збанкрутіти", - йдеться у Меморандумі учасників акції протесту.

У маніфестації беруть участь водії вантажівок, великотоннажних фур, автобусів, маршрутів і таксі. Рух у центрі румунської столиці заблоковано через сотні автомобілів, припаркованих на площі перед будинком уряду.

Протестуючі принесли з собою труну і хрест, що символізують, за їх словами, похорон автомобільного транспорту Румунії.

Згідно зі статистичними даними, якщо 2012 року максимальна вартість страховки автоцивільної відповідальності для вантажного автомобіля не перевищувала 300 євро, то до 2016 року ця цифра збільшилася до 5 тисяч євро (залежно від потужності транспортного засобу).

Напередодні уряд Румунії прийняв постанову про тимчасове "замороження" тарифів на страховки, проте автомобілісти від протесту не відмовилися.

Фото: ankstar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-