Російські хакери злили чергову порцію даних, вкрадених у WADA

Російські хакери злили чергову порцію даних, вкрадених у WADA

Укрінформ
Хакерська група Fancy Bears виклала в Мережу чергову порцію документів з іменами спортсменів, у допінг-пробах яких на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро були виявлені заборонені препарати.

Про це повідомляється на сайті Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

"Російські хакери опублікували конфіденційні дані 25 атлетів з восьми країн, вкрадені з системи ADAMS (в ній фіксуються всі результати допінг-тестів спортсменів - ред.)", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, в списку фігурують десять американських, п'ять британських і п'ять німецьких спортсменів, а також по одному представнику Данії, Польщі, Чехії, Румунії та Росії.

WADA вважає злом системи ADAMS спробою підірвати довіру до всесвітньої антидопінгової системи.

Глава агентства Олівер Нігглі не сумнівається: цей злом - це відповідь на опублікований WADA доповідь про застосування допінгу російськими спортсменами.

Як повідомлялося, напередодні Всесвітнє антидопінгове агентство заявило, що хакерське угруповання з Росії влаштувала кібернапад на одну з головних баз даних агентства.

Раніше WADA оприлюднила звіт, який довів існування в Росії протягом тривалого часу широкої державної програми вживання допінгу російськими спортсменами і приховування цього від перевірок. Звіт закрив дорогу десяткам російських спортсменів, зокрема всім паралімпійцям, яких не допустили до нинішніх літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-