Жителям Міссурі дозволили носити зброю без ліцензії

Жителям Міссурі дозволили носити зброю без ліцензії

Укрінформ
Генеральна асамблея американського штату Міссурі дозволила місцевим жителям носити вогнепальну зброю без спеціального дозволу.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Представники Республіканської партії, що займають більшість місць у законодавчому органі штату, зуміли набрати кількість голосів, необхідну для подолання вето, накладеного раніше на відповідний закон губернатором-демократом Джєєм Ніксоном", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тепер повнолітні жителі штату дістануть право купувати і мати при собі вогнепальну зброю прихованого носіння без обов'язкового отримання ліцензії на таку зброю. Республіканці вважають, що це дасть змогу законослухняним громадянам захищати себе і свою сім'ю.

Критики законопроекту заперечували, що його ухвалення може призвести до сплеску насильства із застосуванням зброї. Вони також побоюються, що найчастіше жертвами такого насильства ставатимуть афроамериканці.

Президент США Барак Обама та його адміністрація раніше закликали до посилення правил обороту вогнепальної зброї на всій території країни. Це було пов'язано з кількома гучними випадками масових розстрілів мирних громадян.

Найрезонанснішим із цих випадків стала стрілянина у гей-клубі Pulse міста Орландо у Флориді, де Омар Матін застрелив 49 людей і поранив ще 53, перш ніж його самого застрелила поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-