Екс-міністра бюджету Франції пропонують посадити на 3 роки

Екс-міністра бюджету Франції пропонують посадити на 3 роки

Укрінформ
Обвинувачення просить 3 роки ув'язнення для колишнього міністра бюджету Франції (2012-2103 рр.) Жерома Каюзака за ухилення від сплати податків і відмивання коштів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Три роки ув'язнення для колишнього міністра бюджету Жерома Каюзака - це справедлива ціна його зради та жадібності в обмін на принципи», - сказав прокурор Парижа Еліан Улет.

Обвинувачення також вимагає позбавлення волі на 2 роки для дружини колишнього урядовця за приховування своїх активів від податкових органів.

У Парижі з 5 вересня триває суд над міністром бюджету Франції у 2012-2013 роках Жеромом Каюзаком, якого обвинувачують в ухиленні від сплати податків і відмиванні грошей. 64-річний Каюзак проходить у справі разом зі своєю колишньою дружиною і двома її радниками. 

У Франції за подібні злочини передбачається ув'язнення терміном до 7 років і до 1 млн євро штрафу. Вердикт суду буде оголошений 15 вересня.

Як відомо, скандал розгорівся наприкінці 2012 року, коли інтернет-видання Mediaart обвинуватило Каюзака, колишнього хірурга, який заробив статки на пересадці волосся, у приховуванні банківського рахунку в Швейцарії. Міністр спочатку заперечував усі обвинувачення, навіть після того, як 19 березня 2013 року змушений був піти у відставку. 

2 квітня 2013 року Каюзак зізнався, що мав рахунок в швейцарському банку, який згодом був переведений у Сінгапур. А ще через два тижні оголосив, що складає з себе повноваження депутата Національних зборів і назавжди йде з політики. 

Результатом гучного скандалу, викликаного «справою Каюзака», стало прийняття у Франції закону «про прозорість політичного життя». Закон передбачає, зокрема, обов'язкову декларацію майна та ділових інтересів депутатів, а також їхніх родичів.

Фото: Telegraf-EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-