В Естонії обурені публікацією в соцмережах листів на випадок війни

В Естонії обурені публікацією в соцмережах листів на випадок війни

Укрінформ
Сили оборони Естонії обурені публікацією в соцмережах фотографій листів, в яких адресатів повідомляли про призначення їх на посади на випадок війни.

Про це повідомляє портал ERR.ee.

"Це таємна інформація, про яку я не говоритиму", - заявив керівник відділу стратегічної комунікації штабу Сил оборони Валло Тоомет, відповідаючи на питання, скільки подібних повідомлень було розіслано і на якій підставі робили вибір.

За його словами, відправка повідомлень не пов'язана з потенційним початком війни - військовий склад доповнюється і переглядається постійно.

Якщо про якусь людину відомо, що вона є сильним фахівцем у своїй галузі, то отримання листа означає, що Сили оборони оцінять її здатність зробити щось для країни у воєнний час, якщо тому судилося статися.

"Якщо людина хороша, уміє щось робити, має схильність до аналітики або ІТ-технологій, то ми бачимо, що вона робить. Насправді в Естонії загальний військовий обов'язок, і в цьому сенсі тим, хто не проходив строкову службу, не слід вважати, що про них забули - не забули", - зауважив Тоомет.

При цьому отримання листа накладає зобов'язання. "Звісно, у людей, призначених на посаду на випадок війни, є обов'язок бути в строю у разі потреби", - сказав військовий стратег.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-