Росія вже запланувала наступні військові навчання «Захід-2017»

Росія вже запланувала наступні військові навчання «Захід-2017»

Укрінформ
Наступні стратегічні командно-штабні навчання заплановані на заході Росії у 2017 році і називатимуться "Захід-2017".

Про це на брифінгу, присвяченому попереднім підсумкам навчань "Кавказ-2016", сказав начальник Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов.

"Стратегічні командно-штабні навчання у нас проводяться щорічно, наступні будуть на заході - "Захід - 2017"", - сказав Герасимов.

Він додав, що основним задумом навчань такого масштабу є відпрацювання питань забезпечення безпеки на тому чи іншому стратегічному напрямку. Стратегічні командно-штабні навчання "Кавказ-2016" пройшли під керівництвом начальника Генштабу ЗС РФ з 5 по 10 вересня на території Південного військового округу.

Сьогодні раніше Герасимов заявив, що МО РФ сформує нову армію на південно-західному напрямку. Командування загальновійськової армії і 150-ої мотострілкової дивізії, які формуються, були задіяні у стратегічних командно-штабних навчаннях «Кавказ-2016». Під час цих навчань на «південно-західному напрямку» було накопичено міжвидові угрупування військ кількістю близько 100 тис. військовослужбовців, понад 10 тис. одиниць бойової та іншої техніки, 60 кораблів і 400 літаків і вертольотів. При цьому понад 11 тис. військовослужбовців перекинули до Південного військового округу з інших округів Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-