В

В "антикорупціонера" з МВС Росії знайшли ще €300 мільйонів

Укрінформ
На зарубіжних рахунках, пов'язаних з сім'єю затриманого полковника МВС РФ Дмитра Захарченка, знаходиться близько 300 млн євро.

Про це повідомив Росбалт із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Усього виявлено шість таких рахунків, переважно в Rothschild Bank і женевському відділенні Dresdner Bank, на кожному з яких знаходяться суми від 45 до 47 млн євро. Загалом близько 300 млн євро. Це колосальні суми, походження яких зараз з'ясовується. Зрозуміло, що йдеться не лише про кошти Нота-банку, як це передбачалося раніше", - розповіло джерело агентства.

Таким чином, у розпорядженні Федеральної служби безпеки РФ з'явилися документи про рахунки офшорних фірм, які зареєстровані на Віктора Захарченка, 53-річного батька затриманого полковника МВС.

Захарченко був заарештований 10 вересня рішенням Пресненського суду столиці. Йому пред'явили обвинувачення в зловживанні посадовими повноваженнями (ст.285 КК РФ), перешкоджанні здійсненню правосуддя і попереднього розслідування (ст.294 УК РФ), а також в отриманні хабара у розмірі 7 млн руб. (ст.290 КК РФ).

Наступного дня після арешту в квартирі Захарченка, його автомобілях і кабінеті були проведені обшуки. В ході слідчих заходів було вилучено близько 8 млрд руб., що стало найбільшою сумою грошей, знайденою при обшуку за останні роки. При цьому в квартирі сестри Захарченка знайшли $120 млн і 2 млн руб. Під час засідання суду полковник МВС заперечував, що зв'язаний з цими грошима.

Як повідомляли російські ЗМІ, знайдені в квартирі Захарченка гроші були виведені незаконним шляхом з активів Нота-банку, позбавленого ліцензії у листопаді 2015 року. При цьому також стверджувалося, що Захарченко може бути пов'язаний з екс-главою «ВымпелКом» Михайлом Слободіним. Захарченко, нібито, допоміг йому переховуватися від слідства.

За словами джерела «Росбалту» в правоохоронних органах, Захарченко також допоміг втекти дизайнеру Фатімі Місіковій, яка зацікавила слідство після стрілянини на Рочдельській вулиці, після якої були заарештовані «злодій у законі» Захар Калашов(Шакро Молодий), а потім начальник управління СК РФ Михайло Максименко і заступник начальника ГСУ СК РФ по Москві Денис Нікандров. Місікова, за даними джерела, давно була знайома із Захарченком, і він розповів їй про можливе затримання, після чого дизайнер втекла з країни, інсценувавши свою смерть. У липні 2016 року слідство дізналося про втечу і оголосило Місікову в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-