В Естонії - новий міністр закордонних справ

В Естонії - новий міністр закордонних справ

Укрінформ
У понеділок парламент і президент Естонії затвердили нового міністра закордонних справ - члена Партії реформ Юргена Лігі, який раніше вже обіймав три різні посади в уряді країни.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ЕРР.

"Естонія потребує сильного міністра закордонних справ. Зовнішньополітична ситуація залишається тривожною. Окрім питань безпеки, треба приділити увагу майбутньому Європи, підтримці і подальшому розвитку тісних зв'язків з союзниками. Я абсолютно впевнений, що Юрген Лігі є дуже сильним міністром в уряді і буде сильним главою МЗС", - сказав глава кабміну Тааві Рийвас.

Він нагадав, що Юрген Лігі раніше часто мав справу з темою безпеки - будучи депутатом Рійгікогу, головою комісії з держоборони; перебуваючи у ролі міністра оборони. Лігі також активно брав участь у процесах ухвалення рішень у сфері держоборони, будучи міністром фінансів.

В понеділок, 12 вересня, президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес підписав рішення про призначення міністра освіти Юргена Лігі на посаду глави Міністерства закордонних справ, а депутата Маріс Лаурі - на посаду міністра освіти і науки. Одночасно президент звільнив Марину Кальюранд з посади глави зовнішньополітичного відомства, а Юргена Лігі - з посади міністра освіти і науки.

Марина Кальюранд, яка обіймала до минулої п'ятниці пост міністра закордонних справ, подала у відставку у зв'язку з рішенням балотуватися на пост президента Естонії в Колегії вибірників, яка збереться для виборів президента 24 вересня.

Як повідомлялося, 8 вересня президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від нового посла Эстони в Україні Герта Антсу. Під час розмови після церемонії новий посол підтвердив постійну підтримку Естонією суверенітету і територіальної цілісності України. Новий посол також додав, що сподівається: найближчим часом безвізовий режим між Україною і ЄС буде дозволений. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-