У Болгарії розпочався прийом документів для участі у виборах президента

У Болгарії розпочався прийом документів для участі у виборах президента

Укрінформ
У понеділок, 12 вересня, Центральна виборча комісія Болгарії почала прийом документів для реєстрації партій, коаліцій та ініціативних груп для участі у виборах президента і віце-президента країни, що заплановані на 6 листопада нинішнього року.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Прийом документів для реєстрації кандидатів на участь у президентських виборах Центрвиборчком завершить 21 вересня, а ініціативні групи і комітети з проведення інформаційної кампанії з референдуму, який пройде також 6 листопада, можуть подавати документи до 26 вересня», - зазначили в Центральній виборчій комісії.

Крім президентських виборів, в Болгарії пройде референдум, на якому громадянам належить відповісти на кілька запитань: чи згодні вони з введенням процедури обов'язкового голосування на виборах і референдумах; чи підтримують мажоритарну систему на парламентських виборах і чи згодні вони з системою розподілу бюджетних коштів для партій з розрахунку 1 болгарський лев (0,5 євро) за кожен отриманий голос на останніх парламентських виборах.

На організацію і проведення президентських виборів і референдуму з державного бюджету виділено трохи більш як 23 мільйони євро.

Чинний президент Болгарії Росен Плевнелієв раніше заявив, що не балотуватиметься на другий президентський термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-