У Росії студентів змушують ходити на хресну ходу

У Росії студентів змушують ходити на хресну ходу

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі студентів примушували йти на хресний хід на честь перенесення мощей князя Олександра Невського.

Так, за словами студентів, які мешкають у петербурзькому Міжвузівському студентському містечку, їх дуже просили бути на Невському проспекті. 

Як розповів Радіо Свобода один зі студентів, на вимогу старости поверху потрібно було, щоб від кожної кімнати на хресну ходу пішла одна людина.

"Староста сказала, що все офіційно, буде звільнення від пар, і що вона дуже просить", - розповідає студент. 

За словами студента, він здивувався, навіщо вона цим займається. "Вона відповіла, що на неї тисне адміністрація - погрожує відібрати холодильник і підселити ще одну людину. З електронного листування можна зробити висновок, що старості погрожували також удвічі підвищити плату за гуртожиток. Крім того, існує рейтинг старост, на який теж впливає невиконання подібних завдань адміністрації", - йдеться в повідомленні.

У той же час, секретар начальника Міжвузівського студентського містечка сказала, що вперше чує про організоване відправлення студентів на хресну ходу. А начальник містечка Олександр Бєлокобильський на дзвінки не відповів.

З розмов із студентами можна зрозуміти, що багато молодих людей були незадоволені. На думку студента на ім'я Максим, якби він був школярем, напевно, радів би, що уроків немає. За його словами, він навчається на першому курсі на бюджетному відділенні, де за неуспішність легко можуть відрахувати. На запитання, чи віруючий він, Максим відповів, що в дитинстві був хрещений, сам же віруючим себе не вважає.

У хресній ході брали участь близько 200 студентів з Міжвузівського студентського містечка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-