Вибори у Нижній Саксонії: партія Меркель лідирує

Вибори у Нижній Саксонії: партія Меркель лідирує

Укрінформ
Найбільше голосів на виборах у Нижній Саксонії набрала партія Меркель, за нею слідує СДПН. Правопопулістська партія «Альтернатива для Німеччини» стала четвертою з результатом у 7,8%.

Про це повідомляє DW.

«На комунальних виборах у західнонімецькій федеральній землі Нижня Саксонія перемогла партія Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель з результатом у 34,4% голосів», – повідомляється на сайті виборчої комісії у понеділок, 12 вересня.

За Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) проголосували 31,2%, за партію «зелених» – 10,9%. Правопопулістська партія «Альтернатива для Німеччини» (АдН) отримала 7,8% голосів, Вільна демократична партія (ВДП) – 4,8%, Ліва партія – 3,3%. Явка виборців склала 5,6%.

Правопопулістська партія «Альтернатива для Німеччини» набрала у більшості виборчих округів менше 10 відсотків голосів, винятками стали лише кілька міст, у тому числі Ганновер і Вольфсбург.

На виборах до парламенту федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія 4 вересня АдН отримала 20,8% голосів. За СДПН проголосували 30,6%, ХДС – 19%. Ліва партія і «зелені» набрали відповідно – 13,2% і 4,8% голосів. Ліберали з ВДП отримали 3% голосів, так само як і праворадикальна Націонал-демократична партія Німеччини (НДПН). Всі партії виключили для себе співпрацю з АдН під час формування правлячої коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-