Австралія і ЄС започаткували новий формат діалогу – Форум лідерів

Австралія і ЄС започаткували новий формат діалогу – Форум лідерів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп і Високий представник Європейського союзу у закордонних справах і політики безпеки Федеріка Могеріні оголосили про започаткування нового формату діалогу між сторонами Форуму лідерів ЄС-Австралія.

Про це заявила прес-служба зовнішньополітичного відомства Австралії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Форум лідерів стимулюватиме досвідчених і молодих лідерів обох сторін разом працювати над ідеями для подальшого зміцнення відносин між Австралією і ЄС та заохочуватиме тісну співпрацю у вирішенні глобальних проблем» - - йдеться у повідомленні.

Форум лідерів складатиметься з Форуму ЄС-Австралія на рівні керівництва сторін та Форуму ЄС-Австралія за участю лідерів з різних питань (безпеки, боротьби з тероризмом, торгівлі, освіти, інновацій, міграції та розвитку). Заходи проводитимуться по черзі в Австралії й Європі, перший з яких буде організовано в першій половині 2017 року.

На думку сторін, започаткування ініціативи відображає загальне зміцнення відносин між Європейським союзом і Австралією та активізацію процесу з підготовки Угоди про вільну торгівлю між сторонам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-