Вибори в парламент Хорватії: лідирують консерватори

Вибори в парламент Хорватії: лідирують консерватори

Укрінформ
На дострокових виборах в однопалатний парламент Хорватії в неділю, 11 вересня, правоконсерватори, поки що набирають більше голосів, ніж їхні головні конкуренти - коаліція на чолі з соціал-демократами.

Про це свідчать попередні результати після підрахунку 15% бюлетенів, передає Reuters.

Згідно з ним, Хорватському демократичного співтовариства (ХДС) - партії правоконсервативного спрямування під головуванням Андрія Пленковича дістається 62 місця в 151-місному парламенті. "Народна коаліція" у складі чотирьох об'єднань, у тому числі Соціал-демократичної партії Хорватії на чолі з колишнім прем'єром Зораном Мілановичем, отримує 52 місця. У партії МІСТ, яка проголошує своєю платформою економічний лібералізм і складається, переважно, з молодих активістів, - 13 мандатів.

Інші місця розподілив між собою кілька менш великих політичних сил та об'єднань.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня 2016 року Хорватський сабор (парламент країни) проголосував за саморозпуск. Таке рішення стало кроком на шляху до дострокових виборів.

Раніше, 15 червня, подав у відставку перший віце-прем'єр Хорватії Томіслав Карамарко, глава входить в урядову коаліцію найбільшої парламентської партії Хорватська демократична співдружність. Він пояснив свій вчинок необхідністю змінити склад кабінету міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-