Франції потрібні 10 тисяч нових місць у в’язницях –прем'єр

Франції потрібні 10 тисяч нових місць у в’язницях –прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс вважає, що країна потребує 10 тисяч додаткових місць у в’язницях у найближчі 10 років для надання кожному ув’язненому окремої камери та створення спеціальних відділень для бранців-радикалів.

Про це він заявив у неділю в Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Франція потребує створення 10 тисяч нових місць у в’язницях в найближчі десять років. Додаткові місця потрібні, передусім для того, щоб реалізувати давній план щодо надання кожному ув'язненому окремої камери, а також для того, щоб виконати програму зі створення спеціальних відділень для джихадистів», - заявив Вальс.

За його словами, він найближчими днями спільно з міністром юстиції висловиться більш детально. Вальс оцінив, що вартість 1-річної програми з вдосконалення пенітенціарної системи коштуватиме бюджету Франції 3 млрд євро.

Згідно з офіційними даними, усі разом узяті французькі в'язниці можуть прийняти лише 58311 осіб. Водночас станом на 1 липня у тюрмах Франції відбували покарання 69375 осіб, що є новим рекордом країни. Відповідно до закону від 1975 року, що досі дії в країні, у пенітенціарній системі має діяти принцип, згідно з яким кожен ув’язнений повинен мати окрему камеру.

Хоча реально положення закону ніколи не дотримувалися, завдяки уведеним парламентом мораторіям. Чинний мораторій діє до кінця 2019 року. Через порушення цієї норми Франції потрапила до списку Ради Європи як проблемна країна з найбільш переповненими тюрмами. Франція посідає 7 місце за цим показником серед 47 країн.

Фото: kriminal.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-