Людину, що стріляла в президента Рейгана, випустили на волю

Людину, що стріляла в президента Рейгана, випустили на волю

Укрінформ
Чоловіка, який намагався 35 років тому застрелити президента США Рональда Рейгана, звільнили від ув'язнення та примусового лікування в психіатричній лікарні.

Про це пише в суботу The Washington Post.

"Джон Хінклі-молодший у суботу вранці був звільнений з лікарні Святої Єлізавети, що стало кульмінацією його багаторічної реабілітації в психіатричній лікарні Вашингтона", - йдеться в публікації.

Федеральний суддя виніс ухвалу про звільнення ще в липні, уточнює газета. Хінклі був визнаний таким, що більше не створює небезпеки для оточуючих. Причому суддя визначив багато умов для вільного перебування Хінклі на волі. Він, зокрема, повинен залишатися в межах 50 миль від міста Вільямсбург, відмічатися у психіатрів та продовжувати отримувати лікування. Крім того, колишній в'язень зобов'язаний носити з собою телефон із GPS, уникати урядових центрів та утримуватися від спілкування з медіа. В разі порушень умов, він буде повернутий до лікарні.

Тим не менше, ця новина по-різному була сприйнята місцевим населенням.

Одні вважають, що висновки лікарів і суддів про відсутність загрози з боку колишнього нападника на президента США, є гарантією безпеки. На думку інших, неможна виключати будь-чого від людини, що проходила психіатричне лікування після замаху на вбивство.

До цього 61-річний Хінклі вже мав короткострокові "відпустки" з лікарні, під час яких проживав в Вільямсбурзі, в будинку 90-річної матері. При цьому він перебував під постійним наглядом правоохоронців та агентів Секретної служби.

Нагадаємо, 30 березня 1981 року Джон Хінклі-молодший здійснив замах на вбивство президента США Рональда Рейгана, поранивши його рикошетом кулі. Крім того, Хінклі поранив співробітника поліції Томаса Делаханті й агента Секретної служби Тімоті Маккарті, а також завдав важкого поранення прес-секретарю президента Джеймсу Брейді. Напад стався в центрі Вашингтона, поблизу готелю "Хілтон", де президент виступав із промовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-