Пан Гі Мун: Напруженість з КНДР є однією з найсерйозніших проблем світу

Пан Гі Мун: Напруженість з КНДР є однією з найсерйозніших проблем світу

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що ядерні випробування Північної Кореї можуть призвести до серйозніших наслідків ніж війна в Сирії.

Про це він заявив в інтерв'ю АР.

"Напруженість на Корейському півострові є однією з найсерйозніших проблем, з якими стикається світ, тому що наслідки застосування Північною Кореєю ядерної зброї були б набагато більшими, ніж жертви від війни в Сирії та інших конфліктів", - йдеться у заяві ООН.

За словами Гі Муна, КНДР повинна змінити своє ставлення, піти зворотним курсом, працювати з міжнародним співтовариством, яке закликає до денуклеаризації Корейського півострова, визнати міжнародні норми і принципи.

Однак молодий лідер Північної Кореї Кім Чен Ин не зробить цього. На думку генсека ООН, лідер КНДР є найнепередбачуванішою людиною у своїй поведінці і це є проблемою.  

"Я просто не можу зрозуміти, чому вони продовжують вести себе подібним чином. Звичайно, і як один з корейських громадян, і як генеральний секретар, я глибоко стурбований і засмучений такою ситуацією", - заявив Пан Гі Мун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ООН почали роботу над новими санкціями щодо КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-